iklan banner
MASIGNCLEAN101

HGS Bakiye Yüklemek

HGS Bakiye Yüklemek
30 Ekim 2015 Cuma
Hızlı Geçiş Sistemi köprüler ve otoyollarda bekleme ve duraklama yapmadan geçiş yapmayı sağlayan otomatik ödeme sistemidir. Daha önce kullanılan OGS yani Otomatik Geçiş Sisteminin yerine kullanılmaya başlanan bu sistemde geçişler daha basit ve hızlı şekilde yapılmaktadır. Para ile kullanılan otoyolların geçiş gişelerinde kullanılan yöntemleri belirli ücretler ile izin verilir. Eğer bu yerlerden para ödemeden geçiş yapılır ise plakanız özel kameralar ile okunur ve adresinize geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza yollanır. Bu durumda özellikle paralı yolları kullanmak zorundaysanız HGS kartlarınızı temin etmeyi unutmamalısınız. HGS bakiye yüklemek için birçok yer mevcuttur ve bu yerlerden rahatlıkla kartınıza para yükleyebilirsiniz.

 Peki, HGS etiketlerini nasıl ve nerelerden temin edebilirsiniz. Öncelikle Hızlı Geçiş Sistemi etiket şeklinde aracın ön camına yapışmakta ve gişe geçişlerinde rahatlıkla okunmasına olanak sağlamaktadır. HGS etiketini alabilmek ve kendinize hesap oluşturabilmek için PTT şubelerine, Banka Şubelerine, anlaşmalı benzin istasyonlarına, dinlenme tesislerine başvurarak temin edebilirsiniz. Aslında HGS PTT şubeleri aracılığı ile satılmakta. Bu konu hakkında Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile PTT arasında yapılan bir anlaşma söz konusudur. Tabi ki PTT’de bu anlaşmaya uyarak satılması ve daha hızlı bakiye yüklenebilmesi için banka şubelerine ve çeşitli yerlere de bu hakkı verir. Özellikle bankadan açılan hesaplara HGS bakiye yüklemek için otomatik ödeme talimatı verilerek belirli bir limitin altına düşülmesinde sisteme yeniden para girişi yapılabilir. Banka dışında temin edilen HGS’lerde de para olmadan geçiş yapılsa da 7 gün içerisinde hesabınıza para gönderdiğiniz takdir de bakiyenizden para düşülebilmekte. Eğer hesabınıza para yükletmezseniz bunun cezası vardır ve normal geçiş ücretinin 10 katı kadar para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz. 

Hızlı Geçiş Sistemi köprüler ve otoyollarda bekleme ve duraklama yapmadan geçiş yapmayı sağlayan otomatik ödeme sistemidir. Daha önce kullanılan OGS yani Otomatik Geçiş Sisteminin yerine kullanılmaya başlanan bu sistemde geçişler daha basit ve hızlı şekilde yapılmaktadır. Para ile kullanılan otoyolların geçiş gişelerinde kullanılan yöntemleri belirli ücretler ile izin verilir. Eğer bu yerlerden para ödemeden geçiş yapılır ise plakanız özel kameralar ile okunur ve adresinize geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza yollanır. Bu durumda özellikle paralı yolları kullanmak zorundaysanız HGS kartlarınızı temin etmeyi unutmamalısınız. HGS bakiye yüklemek için birçok yer mevcuttur ve bu yerlerden rahatlıkla kartınıza para yükleyebilirsiniz. Peki, HGS etiketlerini nasıl ve nerelerden temin edebilirsiniz. Öncelikle Hızlı Geçiş Sistemi etiket şeklinde aracın ön camına yapışmakta ve gişe geçişlerinde rahatlıkla okunmasına olanak sağlamaktadır. HGS etiketini alabilmek ve kendinize hesap oluşturabilmek için PTT şubelerine, Banka Şubelerine, anlaşmalı benzin istasyonlarına, dinlenme tesislerine başvurarak temin edebilirsiniz. Aslında HGS PTT şubeleri aracılığı ile satılmakta. 

Bu konu hakkında Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile PTT arasında yapılan bir anlaşma söz konusudur. Tabi ki PTT’de bu anlaşmaya uyarak satılması ve daha hızlı bakiye yüklenebilmesi için banka şubelerine ve çeşitli yerlere de bu hakkı verir. Özellikle bankadan açılan hesaplara HGS bakiye yüklemek için otomatik ödeme talimatı verilerek belirli bir limitin altına düşülmesinde sisteme yeniden para girişi yapılabilir. Banka dışında temin edilen HGS’lerde de para olmadan geçiş yapılsa da 7 gün içerisinde hesabınıza para gönderdiğiniz takdir de bakiyenizden para düşülebilmekte. Eğer hesabınıza para yükletmezseniz bunun cezası vardır ve normal geçiş ücretinin 10 katı kadar para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Bunu Paylaş :